Openingsuren  

maandag
VM=op afspraak
13:45 - 18:00
dinsdag
10:00 - 11:50
13:45 - 18:00
woensdag
10:00 - 11:50
13:45 - 18:00
donderdag
op afspraak
vrijdag
10:00 - 11:50
13:45 - 18:00
zaterdag
09:45 - 12:00
zondag
GESLOTEN
   

De Kastelen van de Loire

 

 

In de ‘Tuin van Frankrijk’ wandelt u met dezelfde elegantie en verfijning als de vorsten en edelen van weleer. Niets voor niets werd de Loirevallei uitgekozen als verblijfplaats van de Franse koningen. Bossen en weilanden gaan vrijwel ongemerkt in elkaar over. Meer dan honderd kastelen hebben ongetwijfeld allemaal hun eigen charme, maar een aantal springen er echt uit: Chenonceau, Blois, Chambord en Amboise. Elke liefhebber van imposante renaissancekastelen kan hier zijn hart ophalen.

Dag 1 Meerhout – Blois
Langs de Belgische en Franse autobanen rijden we naar Blois, met gelegenheid tot ontbijt en middagmaal onderweg. Deze stad is gelegen op een strategisch punt tussen twee heuvels aan de rechteroever van de Loir – Et - Cher. Door de talrijke steile en kronkelige straatjes, die op sommige plaatsen door trappen met elkaar verbonden zijn en door de harmonieuze oude gebouwen waant de bezoeker zich in de Middeleeuwen. Vrije avond in de stad. (-/-/D)

Dag 2  Blois – Amboise – Chenonceau
Ontbijt. We rijden nu naar het Kasteel van Amboise. Het kasteel torent hoog boven de stad uit en is gebouwd op een rots die al eeuwenlang wordt gezien als het ideale uitkijkpunt over de loop van de Loire. Namiddag is het tijd om het meest bijzondere kasteel van het Loire gebied te bezoeken. "Kasteel van Chenonceau" dit kasteel is gebouwd over het water van de Cher en dateert van 1432. Dit prachtig stuk werd gebouwd door Jean II Marques. Vrije avond.(O/-/D)

Dag 3 Blois – Blois
Deze voormiddag bezoeken we het kasteel van Blois. Gedurende meer dan 4 eeuwen huisden er koningen en koninginnen. Dit juweel van de Franse architectuur herbergt een prachtige gotische statenzaal uit 1215, het is de oudste van Frankrijk. Namiddag is er vrije tijd om de stad te bezichtigen en te kuieren langs de prachtige straten en pleinen van Blois.(O/-/D)

Dag 4 Blois – Chambord – Meerhout
Voor we de Loirevallei verlaten, doen we  het laatste en misschien wel het meest fascinerende kasteel aan: Chambord, een toonbeeld van volmaakte architectuur met een perfecte harmonie van torens, carillons en koepels. Tijd om onze terugreis naar België aan te vangen, onderweg lassen we meerdere pauzes in.(O/-/-)

Hotel:
Uw Kyriad Blois Sud Vineuil hotel ligt in de buurt van de kastelen van Blois, Chambord, Cheverny, Chenonceau en Amboise, aan de poort van de Sologne naar de dierentuin Parc de Beauval. Het ligt in een woonwijk en heeft een groot groen gebied.

 

Periode:

 •       30/05/2019 tot 02/06/2019

Opmerking:

 •        Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers

Prijs:

 •        445,00 euro p.p. in dubbelkamer
 •         Single supplement 70,00 euro

Inbegrepen:

 • Reis per luxe autocar met bar, toilet, DVD en airco
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma (O= ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Alle beschreven activiteiten
 • Toeristenbelasting
 • 3 nachten in hotel Kyriad

Niet inbegrepen:

 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en bijstandsverzekering

voor meer info contacteer ons gerust.

   
© BRAVOTOURS - DE KIEZEL - Kiezel 165a 2450 Meerhout-Zittaart 014/30 12 94